Loading Laddar...
 

Elevcentralen Premium

 

r kan du läsa mer om Elevcentralen Premium

 

Pris

I den digitala körkortsutbildningen ”Elevcentralen premium”, kan eleven lära sig hela körkortsteorin via filmer, interaktiva övningar och spel, med handledning av en trafiklärare. 

 

Sveriges Trafikskolors Riksförbunds (STR) utbildningslösning har blivit utsedd till vinnare i kategorin ”Bästa blended learning” i Swedish Learning Awards, en tävling som uppmärksammar utbildningssatsningar med hög pedagogisk nivå och innovation.

 

- Det känns fantastisk roligt. Vi hoppas att Elevcentralen Premium ska bidra till en ny, modern och kostnadseffektiv körkortsutbildning, säger Håkan Björklund, VD för STR, som har tagit fram utbildningen i samarbete med Grade, Addpro och BSIP.

 

Målet med utbildningssatsningen är att eleverna ska bli bättre lämpade i trafiken och att öka trafiksäkerheten. Arne Åkesson, läromedelschef på STR upplever att utbildningen som lanserades den första juni i år redan har gett resultat. Eleverna som använder den nya utbildningsplattformen är bättre förberedda inför körtillfällena och har bättre förkunskaper än tidigare.

 -  Med den här utbildningslösningen har vi lyckats förena pedagogiken med tekniken på ett sätt som verkligen fungerar. Med Elevcentralen Premium tillsammans med landets duktiga trafiklärare, tror vi att eleverna kan nå ytterligare en nivå, säger han.

 

Motiveringen till priset är bland annat att de innovativa momenten gör stor nytta för den tilltänkta målgruppen. Till de nytänkande momenten hör en GPS-funktion där trafikläraren kan märka ut platser och koppla feedback till en enskild elevs körsträcka, men också ett varierat utbud av interaktivitet och spelet ”Körkortskampen” där eleven kan utmana andra elever i körkortsfrågor.

I utbildningsmaterialet väljer eleven mellan film och interaktiva övningar. I övningarna är pedagogiken uppbyggd kring att byta perspektiv, testa sig fram och reflektera. Ofta finns inga färdiga svar, utan eleven får själv komma fram till vad som är rätt och fel, vilket ökar förutsättningarna för långsiktigt lärande.

 

-  Vi har byggt en utbildningsplattform som ger möjlighet för trafikskola, lärare, elev att följa progressionen i utbildningen samt uppmaning till lärare att ge respons på senaste fysiska mötet (lektion) och att förbereda elev inför nästa lektion tillägger Patrik Jönsson, It-chef på STR.